Radna jedinica VIK-a Danilovgrad u Spužu ponovo počinje sa radom

DOO „Vodovod i kanalizacija“ Danilovgrad ponovo je otvorilo svoje kancelarije u prostorijama mjesne zajednice u Spužu.

Otvaranju kancelarija pored zaposlenih pristvovali su u ime osnivača predsjednik SO Danilovgrad, Predrag Pajović, potpredsjednik Opštine, Bojan Pavićević,poslanik u Skupštini Crne Gore Velimir Đoković, predsjednik Odbora direktora, Lazar Bojat, članovi Odbora, predstavnici MZ Spuž i mještani.

Ovom prilikom izvršna direktorica VIK-a Danilovgrad podsjetila je da je Radna jedinica VIK-a Danilovgrad postojala  nekada u Spužu, te da je i nakon njenog zatvaranja nastavio je sa radom šalter za naplatu kao jedan od servisa za građane.

Istakla je da je, na inicijativu, između ostalih, predsjednika SO Predraga Pajovića i pojedinih zaposlenih iz Spuža odlučeno da ova posebna organizaciona jedinica ponovo otpočne sa radom.

Razlog za otvaranje radne jedinice je, kako je direktorica navela, prije svega važnost Spuža koji je pored Danilovgrada još jedna urbana cjeline u našoj opštini u kojoj se stalno moraju unapeđivati različiti servisi čime će se poboljšavati i uslovi za svakodnevni život građana ovog podučja.

Direktorica je najavila i projekte koji se pripremaju u VIK-a Danilovgrad, a koji su vezani za ovo područje opštine. Naglasila je dugogodišnji problem lošeg vodosnabijevanje područja Martinića. Istakla je da VIK Danilovgrad uporno istrajava na što bržoj realizaciji projekta izgradnje novog vodoizvoršta Podvrh koje će značajno poboljšalo vodosnabdijevanje i Martinića i Spuža. Svaki dan očekujemo da lokalni Sekretarijat izda neophodnu dozvolu, a zatim planiramo da maksimalno ubrzamo izradu projektne dokumentacije kako bi najkasnije do kraja godine počeli izvođenje radova u I fazi. U završnim fazama pripreme su i projekat izgradnje vodovodne mreže u naselju Grbe kao i projekat izgradnje mreže u naselju Velje Brdo za koji čekamo saglasnost nadležnog Ministarstva.

Direktorica je na kraju kazala da je uvjerena da će zaposleni VIK- a, raspoređeni u Radnoj jedinici Spuž, koji su uglavnom Spužani svoje radne zadatke obavljati na profesionalan i efikasan način i da će rad ove organizacione cjeline poboljšati efikasnost prilikom intervencija na vodovodnoj mreži i dati doprinos sistemu vodosnabdijevanja u Spužu i okolini.

Pored direktorke i predsjednika SO Danilovgrad prisutnima se obratio i predsjednik Odbora direktora, Lazar Bojat, koji je rekao da je inicijativu mjesne zajednice Spuž za otvaranje radne jedinice Odbor direktora prihvatio još u maju mjesecu i naglasio da je Odbor odmah prepoznao važnost ove inicijative za mještane Spuža koji broji oko 4 000 stanovnika.

 

Prekid vodosnabdijevanja sa "Viša" i "Tunjeva" zbog kvara na električnoj mreži

DOO ,,Vodovod i kanalizacija" Danilovgrad obavještava potrošače iz naselja Tunjevo, Zagorak, Kujava i Frutak, kao i naselja Slap, Viš, Mijokusovići, Dobro Polje i Glava Zete

Ugrađena još jedna nova pumpa na izvorištu "Brajovića jama"

Zaposleni Službe vodovod VIK-a Danilovgrad juče u popodnevnim časovima pustili su u rad novu pumpu na vodoizvorištu „Brajovića jama“.  

Izvršna direktor

Obavještenje o prekidu vodosnabdijevanja zbog kvara na izvorištu "Brajovića jama"

DOO ,,Vodovod i kanalizacija" Danilovgrad obavještava potrošače koji se snabdijevaju sa vodoizvorišta „Brajovića jama“  da će zbog kvara na pumpnom pos

DOO VIK DANILOVGRAD NA MAPI

Ul. Jefta - Čaja Šćepanovića b.b. Danilovgrad